Een weekje Normandië

Na onze week in Bretagne, was de koek nog niet op! Vanuit Kergo zijn we doorgereden naar Le Grand Vey in Normandië. Ook een regio vol historie maar dan een stuk recenter…

Vrolijke Normandische zeemannetjes in de giftshop van La Cité de la Mer in Cherbourg

Het ligt namelijk op een steenworp afstand van Utah Beach waar op 6 juni 1944 de geallieerden zijn geland en de bevrijding van Europa begon… De hele regio staat dan ook vol monumenten die herinneren aan dat kantelpunt in het verloop van de tweede wereldoorlog…

Het lijkt wel een oude meester… De Baie de Veys waar de camping aan gelegen was

Daarnaast zaten we hier midden in de natuurgebied met veel vogels en… zeehonden!! Helaas wel buiten bereik van de lenzen die ik bij me had 😕

Foto’s van krasse knarren in het museum bij Utah Beach, veteranen, die meegevochten hebben op 6-6-1944

Ook hier hebben we uiteraard uitstapjes gemaakt met het hele gezin, o.a. naar het bijzonder fraaie en indrukwekkende museum bij Utah Beach. We hebben daar ruim 2 uur doorgebracht. Bijzonder indrukwekkend… Gebouwd op de fundamenten van een oude Duitse bunker, gaf dit museum een indringend beeld van wat er zich op 6-6-1944 heeft afgespeeld tijdens “Operation Overlord”, de start van de bevrijding van Europa.

De prachtige Art-Deco vertrekhal in Cherbourg waar de Titanic voor het laatst heeft aangemeerd…

Ook zijn we naar La Cité de la Mer geweest in Cherbourg, de laatste aanlegplaats van de Titanic voordat deze verging. Een enorme fraaie Art-Deco vertrekhal bood ruimte aan een grote expositie over deze fatale reis, een verzameling onderzeeërs en een aantal zee-aquaria. Helaas was het wel enorm druk waardoor het museum niet geheel uit de verf kwam.

Er staan veel koeien, héél veel koeien in deze regio van allerlei soorten 🙂

Daarnaast ben ik zelf nog aan de wandel geweest en gaan fietsen. Hieronder een galerij met de beste foto’s. Lees vooral ook de onderschriften voor een stukje toelichting (direct onder de foto of de i-knop, afhankelijk van je browser en device). Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s