Uitblinkers mei 2021

Deze post bevat andere foto’s die ik deze maand gemaakt heb die ik op enige manier het tonen waard zijn. Gewoon omdat ze goed gelukt zijn of het nét niet geworden zijn bij één van de challenges waar ik aan me doe. Voor fiets gerelateerde foto’s uit deze maand zie mijn blog: ErikFiets.com.

28-5-2021: “Luchtstrepen”
Wat past er toch veel in het frame met zo’n groothoek opzetstuk!
28-5-2021: “Avanti”
Een prachtige Traction Avant vanuit een lage positie.
28-5-2021: “Dubbele groothoek”
Een tweedubbele groothoek in de gong van de speeltuin in het dorpshart.
28-5-2021: “Dorpshart”
Een foto van het geraamte van de voormalige katholieke kerk in Moerdijk vanaf de grond genomen.
8-5-2021: “Cool car”
Deze vind ik zelf wel erg mooi geworden 😊
26-5-2021: “Powerless”
De ontkoppelde elektra in de Loods 16 waar ik heen was “gevlucht” omdat… ik thuis een dag geen stroom had 🤣
25-5-2021: “Wide angle Wilesco”
Een beetje aan het hobbyen geweest voor het thema groothoek voor 52 frames. Deze foto van mijn Wilesco stoomtractor is best geslaagd maar of deze nu echt goed is voor het thema groothoek… Ook als is hij wel met een groothoeklens gemaakt.
24-5-2021: “Drama-filter”
Sommige filters in Snapseed werken erg goed en geven precies het effect dat ik zocht en dat past bij het moment van het nemen van de foto.
24-5-2021: “Green enough?”
Het spelen met de “selectieve kleur” functie van de Nikon D5100 blijft leuk en is soms erg effectief!
24-5-2021: “Laat me erin!!”
De blik op Bubs gezicht spreekt boekdelen 😂
23-5-2021: “Droefenis”
Van dit huis in Lage Zwaluwe staat alleen de façade nog overeind, zwaar gestut. Het staat al heel lang te koop nadat de vorige eigenaar het renoveren heeft opgegeven…
23-5-2021: “Vader”
Vandaag voor de opdracht “Portrait” van #52frames een aantal portretten van mijn vader geschoten. Dat viel nog niet mee door zijn snel donker kleurende bril, en gebrek aan kennis van de camera en over de juiste poses. Toch waren een aantal foto’s best goed gelukt 😊 Bedankt pa voor het poseren!
23-5-2021: “Sticker bomb”
De eigenaar van deze Opel Agila houdt duidelijk van stickers…
22-5-2021: “Snapseed voor beginners”
Mijn eerste stappen met nabewerking. Rechts een op zich best mooie foto van het dorpshart, links dezelfde foto bewerkt in Snapseed weer waarbij de kleuren zijn aangepast en zowel de toren als de voorgevel zijn rechtgezet. Peanuts voor ervaren bewerkers maar voor mij al een hele verbetering!
21-5-2021: “Transparantie”
De zon scheen heel fraai door deze enorme bladeren. Soms kan tegenlicht héél mooi zijn!
21-5-2021: “Buttercup”
Een van de macro opnames die nog aardig gelukt is
21-5-2021: “Wild water”
Met windkracht 7 en een avondzonnetje, krijg je mooie plaatjes
18-5-2021: “Emerging”
De vreemdste figuren kruipen hier uit de grond… Gefotografeerd met mijn Samsung S7 op het fietspad bij het Halsche Vliet. Deze “vulkaan” in het verse asfalt had ik al heel lang op het oog om iets mee te doen…
17-5-2021: “Cat in a box”
Onze kat Balou verstopt in een doos kijkt me indringend aan…
17-5-2021: “Brand weer”
Een van de plaatjes genomen tijdens een rondje dorp met de spiegelreflex
17-5-2021: “Uitje!”
Veel van de foto’s die ik genomen heb met de Nikon D5100 zijn net niet scherp of te “zacht”. Deze macro opname vond ik wel goed gelukt, de mix van scherp en vaag is hier juist mooi!
16-5-2021: “Wat een leeuw!”
Deze enorme loebas van een Noorse boskat kwam ik tegen tijdens een ritje handbiken. Hij kijkt, zoals zoveel katten, dwars door je heen… Was een goede kandidaat geweest voor het “Portrait” thema van 52 frames maar helaas, een dag te vroeg gemaakt…
16-5-2021: “Vergane glorie”
Nog een kandidaat voor het thema “Rood” van 52 Frames. Een half vergane voetbal ergens in onze tuin…
16-5-2021: “STOP!”
En nóg een poging 😊 Helaas niet helemaal scherp maar wel een sterk beeld vind ik.
15-5-2021: “Lego experiment”
Lastig scherp te krijgen met het macro lens opzetstuk voor mijn telefoon.
15-5-2021: “Super macro test”
Vandaag een Kodak smartphone foto accessoire set gekregen voor mijn verjaardag. Daarin zat o.a. een super macro lens waarmee ik heb geprobeerd deze detailopname te maken van één individuele koolzaadbloem. Erg lastig met de wind…
14-5-2021: “Brabo-Geisha”
Deze foto had ik in gedachten voor het thema “Rood” voor 52 Frames. Maar ondanks dat dit een erg fraai beeld is, is dit wel erg makkelijk en het is ook niet toegestaan om op deze manier andermans kunst te gebruiken. Maar mooi is het wel! Het is een foto van een muurschildering in Breda, onderdeel van de Blind Walls Gallery
14-5-2021: “Fietskrat”
Toen ik deze fiets met Bud krat zag, moest ik er wel een plaatje van schieten! Typisch Nederlands.
14-5-2021: “Poppies!”
De klaprozen bloeiden weer! Eén van mijn favoriete bloemen!
13-5-2021 “Wall-E”
Het origineel van mijn inzending voor FMD Photo a Day in het thema “a wall” 😉
9-5-2021: “Verzwolgen…”
Onze kleine vriend deed ook goed mee totdat zijn camera in de golven van het Hollands Diep verdween…
9-5-2021: “Opgesloten of buitengesloten?”
9-5-2021: “In zijn element”
Jasper had het ook prima naar zijn zin tijdens onze foto safari, net als zijn ouwe heer 😊
9-5-2021 “Say cheese”
10-5-2021 “Hemelwaarts”
Onderdeel van de Heilig Hart beeldengroep in Rijsbergen. Ik vond het beeld de sfeer goed weergeven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s