Foto 7 daagse 2021

Zoals jullie wellicht weten, vormt het maken van foto’s onderweg een heel belangrijk deel van mijn fietsbeleving. Soms pakken die goed uit en soms niet.

Ook buiten mijn fietsritjes maak ik regelmatig foto’s. Dus vanaf vandaag, 3 mei, doe ik mee met de Foto 7-daagse van Heel Holland Fotografeert 😊 Zeven dagen lang krijg je dagelijks een opdracht om daarmee een mooie foto te maken. Deze kun je delen op Facebook maar ik deel ze ook hier. Wie weet, kan ik bij één van de opdrachten ook wel iets met een fietsfoto zodat deze post tenminste nog een beetje past op een fietsblog 😉

Na de eerste 3 dagen zie ik al dat ik er niet echt tussen pas… Veel van de geposte foto’s zijn kunstmatige scènes waarbij de fotografen duidelijk héél veel tijd besteden aan het opzetten, de belichting, de nabewerking etc.. Wat technisch vaak hele mooie plaatjes oplevert maar niet helemaal mijn smaak.

Ik probeer zelf juist een heel alledaags maar origineel/passend object te vinden en beperk mijn bewerkingen zoals altijd tot uitsnijden, rechtzetten en soms automatisch verbeteren. Maar goed, ben toch weer benieuwd naar de volgende opdracht 😊

Op 3 tm 9 mei post ik steeds dagelijks mijn inzending. Kom dus vooral nog eens terug! #f7d #foto7daagse

9-5-2021: “Funnel head”
Bij het laatste thema “Rond” moest ik gelijk denken aan onze kat Bub die nu al een tijdje met een kap om loopt omdat een groot deel van zijn staart is afgezet. Happy kijkt ie niet maar rond is het wel 😉
8-5-2021: “916 forever”
Dag 6 alweer van de #Foto7daagse. Vandaag is het thema “Cijfers en letters”. Weer zo’n enorm brede opdracht. Van mij zouden ze echt wel wat specifieker mogen. Gekozen voor dit beeld vanwege de simpelheid en het oneindige gevoel dat het bij me oproept. Het is van een spoor door de polders bij Lage Zwaluwe dat ik heel vaak passeer maar waarop ik nog nóóit een trein heb gezien…

Iedere avond plaatst de organisator van de #Foto7daagse een filmpje online met de foto’s die hem opvielen. Gister wéér met veel voor de hand liggende foto’s van eigengemaakt eten. En ook weer heel veel verregaand gestileerde foto’s met vaak ook veel nabewerkingen. Toch niet echt mijn ding… Al ben ik door mijn deelname wel iets meer gaan kijken naar het gebruik van (simpele) filters.
7-5-2021: “LEGO family”
Bij het thema “Homemade” moest ik gelijk denken aan ons gezin in LEGO! Twee jaar geleden heeft mijn dochter ons gezin nagemaakt in LEGO Brickheadz en dat is erg goed gelukt! Eenieder met zijn hobby: mijn dochter met één van onze katten, mijn zoon met zijn gamingconsole, vrouwlief met haar fototoestel en ikzelf met mijn fiets 😊 En uiteraard in LEGO, onze gemeenschappelijke liefhebberij!
6-5-2021: “Start your day with a smile!”
Vandaag was de opdracht “Faces in places”. Dus fotografeer iets waar je een gezicht in ziet. Onderweg kom je weleens zoiets tegen maar als je er bewust naar gaat zoeken wordt het lastiger… En ik wilde eigenlijk geen foto in scene zetten… Toen wees mijn dochter me op het espressokopje dat ze voor mij gedecoreerd had… Bingo!
5-5-2021: “Stoom”
De opdracht vandaag was “Technisch”. Bij techniek denk ik al heel snel aan oude stoommachines waarbij je ieder stangetje, schroefje, palletje en wieltje ziet zitten (en bewegen!) Techniek ook die je gewoon kunt snappen, want als je goed kijkt zié je exact hoe het werkt!

Heb wel een beetje gesmokkeld en vandaag een foto gebruikt die ik twee weken geleden gemaakt tijdens mijn vakantie op de Veluwe… 😳 Maar heb dan wel bij uitzondering eens meer gedaan dan alleen uitsnijden en een sepia filter gebruikt. In het kader van nieuwe technieken gebruiken 😉
4-5-2021: “Geurverzamelingsapparaat”
De opdracht was vandaag “Geur”. Lastig omdat je snel vervalt in voor de hand liggende plaatjes van geurend eten, bloemen, parfum etc. Toen dacht ik aan de professionele snuffelcontainer in onze straat die de, soms behoorlijk stinkende, uitstoot van het industrieterrein Moerdijk in de gaten houdt! Dus dat is hem geworden 😊
3-5-2021: “Als de nood hoog is…” 😟
De opdracht van de eerste dag was “Oranje”. Ik hoefde niet lang na te denken… en moest gelijk denken aan de Dixies bij De Loods 16 waar ik sinds vorige week af en toe toezicht hou. Ik wilde een eenvoudig, strak beeld wegzetten met een gevoel dat we allemaal kennen. Hopelijk is dat gelukt…
2-5-2021: “Roadside yoga
Om er een beetje “in” te komen mocht je een Opwarmertje plaatsen uit je archief. Ik heb gekozen voor dit verkeersbord, enerzijds vanwege het verhaal dat het vertelt en anderzijds vanwege de compositie waarbij de omgebouwd hoek van het bord nagenoeg precies de lijn van de vangrail volgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s