Photo a day: juni 2021

Sinds 10 mei doe ik mee aan de Photo a day van Fat mum slim. Iedere dag een foto over steeds een heel ander thema. Op dit blog post ik mijn maandelijks mijn inzendingen waarbij ik begin met een overzicht van de opdrachten van die maand. De foto’s deel ik uiteraard ook in de #FMSPAD Facebook groep. Hier vind je de blogpost met de foto’s van mei.

Het overzicht voor deze maand. Ik vind deze challenge echt top! Het geeft me een hoop creatieve uitdaging. De ene keer werkt dat beter dan de andere keer maar het is zeker een extra dimensie binnen het fotograferen!
30-6-2021: “Sharp”
Met deze krokodil maak ik mijn eerste hele “photo-a-day” maand vol 😊 Deze gevaarlijke jongen in Blijdorp heeft een scheefgegroeide bek waardoor zijn tanden boven het water uitsteken…
29-6-2021: “Floating”
Misschien nogal voor de hand liggend maar toch wel leuk… een badeendje dobbert n een tobbe in de tuin.
28-6-2021: “Skyline”
Weinig skyline hier in het dorp, daarom maar een eigen “skyline” gemaakt van mijn lenzencollectie 😊
27-6-2021: “This season”
Dit is het groeiseizoen en ik vind het altijd prachtig om de akkers vol gewassen te zien staan!
26-6-2021: “Anything”
Als data-engineer moet ik vaak checken of een tabel überhaupt data bevat…
25-6-2021: “In the air”
Een donsveer gevangen in de lucht in deze glazen bol… Ik wilde eerst de bol schoonmaken voordat ik de foto nam maar had me niet gerealiseerd dat de bol niet helemaal dicht was… Wat me een bol vol water en een natte veer opleverde 😂
24-6-2021: “One colour”
Als kind vond ik deze beeldengroep in het Oosterhoutse stadspark best intimiderend! Lokaal bekend als “De spoken” maar officieel heet het “De anoniemen”
23-6-2021: “Stripes”
Waar is Wally? Zit ie misschien verstopt in dit graanveld 🤔
22-6-2021: “Fire”
Niets beters om de dag mee te beginnen als met een goede, sterke bak koffie! Kom maar op!
21-6-2021: “Something blue”
Mijn vintage jaren 70 Corgi Juniors Wig Wam camper voor een paar blauwe silo’s. Ik heb er heel veel mee gespeeld als kind 😊
20-6-2021: “Bicycle”
Een klassiekertje deze keer bij het thema fiets. Het blijft één van mijn favoriete foto’s!
19-6-2021: “A number”
In mijn jeugd was Hilversum 3 hét radiostation! Ik luisterde naar de Avondspits terwijl ik mijn huiswerk deed… En uiteraard ook terwijl ik mijn favoriete liedjes opnam…
18-6-2021: “Rough”
Lastig thema, mijn foto’s van een stukje schuurpapier waren nu niet echt spannend… Daarom een iets oudere foto gerecycled vandaag. Een “rough spot on the road”
17-6-2021: “A handful”
Nou, deze leuke foto-otter die Emma voor me getekend heeft, heeft zeker zijn handen vol!
16-6-2021: “Something weird”
Misschien niet echt vreemd maar wel heel mooi! De zon die door een glazen kunstwerk ons kantoorgebouw in schijnt
15-6-2021: “Toys”
Mijn thuiswerkplek staat vol speelgoed… Funko Pops, LEGO, speelgoedautootjes en… deze blikken robot! Dit is een van mijn favorieten 🙂
14-6-2021: “Books”
Bij boeken moest ik denken aan die min-biebjes die tegenwoordig overal zien. Dit is die bij ons gemeenschapshuis De Ankerkuil in Moerdijk.
13-6-2021: “Fab four!”
Voor de derde keer de Fab Four (dagselectie) gehaald op Facebook 😃
13-6-2021: “Leaf”
De zon scheen prachtig door deze bladeren 😍
12-6-2021: “Eye spy”
Ik kon bij dit onderwerp maar aan drie dingen denken: zo’n spionnetje in de voordeur, zo’n oogloep van een juwelier en de zoeker van een camera. Uiteraard is de laatste het geworden! En wel de zoeker van de oude Olympus OM10 van mijn echtgenote 😊
11-6-2021: “Balance”
In dit geval de “new” soort 😂 De schoenen hangen aan de steel van een schepnet dat ik in het wasrek had gestoken…
10-6-2021: “Glass”
Ik had allerlei ideeën voor dit thema maar eigenlijk vond ik deze foto wel erg geslaagd! Het koplampglas van een busje in de haven van Moerdijk
9-6-2021: “In the shade”
Soms wil je gewoon niet weten wat zich ophoudt in de donkere plaatsjes onder je bureau… En niet vergeten: DON’T BLINK!
8-6-2021: “Light”
In meer dan één manier past deze klaproos bij het thema licht. De zon die erdoorheen schijnt, de heldere kleur en de kwetsbaarheid van de bloemblaadjes. Een perfect studie object voor mijn nieuwe prime lens 🙂
7-6-2021: “Close-up”
Als close-up foto heb ik gekozen voor het minuscule maar o zo sterke rem/achterlicht van mijn Mango velomobiel.
6-6-2021: “Smooth”
Ik moest gelijk aan de staart van Bub denken… Na de amputatie is het haar nu weer aardig aan het terug groeien en dat voelt zijdezacht 😊
5-6-2021: “Off centre”
Deze koeien vlak bij de ingang van het dorp waren in een fotogenieke bui 😊
5-6-2021: “Sizzling Six”
Voor de tweede keer de dag selectie gehaald 😊
4-6-2021: “Electric”
Of beter, niet zo “electric” meer… In De Loods 16, een oude fabriekshal omgebouwd tot inspirerende studie- en werkplek voor scholieren en studenten die thuis niet de rust vinden om te studeren of in een lastige situatie zitten, is een serieus tekort aan stopcontacten. Ik dacht dat ik er één gevonden had maar toen ik dichterbij kwam, zag ik dit 🤣
3-6-3021: “A pic of me”
Ik moest bij deze opdracht gelijk denken aan de Funko Pop die mijn dochter Emma voor mij gemaakt heeft en die mij voorstelt in fietskleding, klaar voor een ritje! Gekozen voor de schuine lijn omdat dat de foto net wat dynamischer maakt.
2-6-2021: “A card”
Deze opdracht vond ik echt heel erg lastig! Ik had een Joker meegenomen om “iets” mee te doen maar ik kon er niet zoveel mee. Ik voelde me een beetje zelf een Joker. Dus daarom maar deze eenvoudige foto…
1-6-2021: “Ordinary”
Wat is er nu gewoner dan een madeliefje in het gras! Juist, dus daarom leek me dit een mooie startfoto voor juni!
De opdrachten van deze maand. Er zitten wel weer een paar leuke tussen! O.a. 20 juni 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s