Photo a day: juli 2021

Sinds 10 mei doe ik mee aan de Photo a day van Fat mum slim. Iedere dag een foto over steeds een heel ander thema. Op dit blog post ik mijn maandelijks mijn inzendingen waarbij ik begin met een overzicht van de opdrachten van die maand. De foto’s deel ik uiteraard ook in de #FMSPAD Facebook groep. Hier vind je de blogposts met de foto’s van mei en juni.

Na een moeilijke start deze maand, heb ik toch een aantal foto’s gemaakt waar ik best trots op ben! Zo vind ik de LEGO foto’s van 22 en 19 juli erg leuk en ook de minimalistische foto’s zoals die van het torenhaantje. Op naar augustus!

Het zit er weer op voor juli!
31-7-2021: “Dreamy”
De laatste alweer van deze maand! Een doezelende Bub op de vensterbank.
30-7-2021: “My fave word”
Tja, een favoriet woord… en dan ook nog in het Engels. Na ons bezoek aan de dierentuin gister wist ik het: Hippopotamus! Ik vind dat zo’n grappig woord dat precies past bij het nijlpaard! Maar of dat nu Engels is…
29-7-2021: “Faded”
Naamplaatjes bij een flat in Keulen, sommige vergeeld en sommige verbleekt…
28-7-2021: “Animal”
The kuhl kid! Deze grappig deze koe is de afgelopen 11 jaar al op meer dan 300 plaatsen verschenen in Keulen en heeft zelfs een eigen Instagram account! Maar wie hem op de muren spuit is nog steeds niet bekend!
27-7-2021: “Fuel”
De brandstof om mijn dag mee te beginnen! Een lekkere boterham met pindakaas (met stukjes noot) en suiker. Jummie!!
26-7-2021: “Curves”
We weten allemaal dat Marilyn Monroe het meest bekend was vanwege haar… rondingen! Hier ziet ze er fantastisch uit gekleed in een jute aardappelzak op de oude Aardappelmarkt in Dordrecht.
25-7-2021: “Art”
Mini-me checkt even op zijn camera of hij de Van Gogh er goed op heeft staan!
24-7-2021: “Peace”
Deze vredesduif in alle kleuren van de regenboog staat in de wijk Hoge Vught in Breda. Geplaatst in 2010, gerenoveerd in 2021.
23-7-2021: “Shop”
Na alle moeite voor de foto van gisteren, vandaag een foto van een paar weken terug. Het is een fotograaf in Zevenbergschen Hoek die al jaren dicht is… Failliet? Geen opvolger? Niet meer kunnen opboksen tegen de grote online winkels…? Wie zal het zeggen. Het afbladderende uithangbord, de voor altijd gesloten rolluiken en het sombere weer, roepen in ieder geval precies de sfeer op die ik zocht.
22-7-2021: “Petals”
Ze houdt van me, ze houdt niet van me, ze houdt van me… Erg blij met hoe deze foto is geworden, wel veel werk…
21-7-2021: “Old”
Oud is de amoniet die deze Lego explorer ontdekt zeker… Iets van 65 miljoen jaar… Gevonden in de woeste jungle die ook wel bekend staat als onze voortuin…
20-7-2021: “At work”
Hier ben in driftig aan het typen op een nieuw stukje SQL-code…
19-7-2021: “All white”
Nou ja, bijna helemaal wit dan… Na wat mislukte pogingen op een wit ontbijtbord met een witte boterham met witte anijshagel, toch maar weer teruggegrepen op mijn oude vertrouwde Lego 🙂
18-7-2021: “Life is… busy”
Het is een beetje druk op het moment, met zoals deze auto. Daarom ook (weer…) een oudere foto gekozen vandaag 😳
17-7-2021: “Sun”
“The X marks the spot”, zoals ze dat zo mooi in het Engels zeggen. De zon op een andere manier in beeld gebracht. Foto een tijdje terug genomen tijdens een wandeling door Breda
16-7-2021: “Something red”
Het “rood” thema komt regelmatig langs in fotogroepen. Er is ook zoveel roods te fotograferen! Hier het bord van een gemeentelijke fietsenstalling in Breda met het slim gevonden 076 fietst logo 😊
15-7-2021: “Helpful”
Ik vind dit soort publieke water tappunten altijd erg handig als ik er tijdens een lange fietstocht achterkom dat ik nét te weinig water bij me heb! Wat me wel opvalt is dat je die dingen altijd ziet als je ze niet nodig hebt maar niet als je dorst hebt…🤔
14-7-2021: “Positivity”
Nou, daar heb ik een la vol van!
13-7-2021: “Button”
Wat anders dan de sluiterknop van een camera bij deze prompt! Hier de op de oude Olympus spiegelreflex van mijn vrouw/
12-7-2021: “Starts with T”
Het moment dat je je realiseert dat je de enige banaan bent in een pot vol Tomaten 😧
11-7-2021: “Greenery”
Ik dacht eerst dat met “Greenery” de groete- en fruitafdeling van een supermarkt bedoeld werd maar het was dus meer groen/bossen/planten in het algemeen 🤣. Daarom deze mooie semi-doorschijnende bladeren in het ochtendlicht.

EDIT: ik zag dat ik deze ook al gebruikt heb op 13 juni bij het thema “Leaf”… zo zie je maar dat je beter echt de foto op de dag zelf kunt maken… 😳
10-7-2021: “Pen”
Een ouwetje deze keer. Mijn keyboard is mijn pen tegenwoordig… Ik schrijf echt zelden meer met de hand tegenwoordig…
9-7-2021: “Starts with C”
In dit geval gekozen voor de “C” van “Cockerel”. Het haantje op de toren van de kerk waar ik dagelijks op uitkijk vanuit het raam van mijn thuiswerkplek.
8-7-2021: “Cool”
Wil je nietsvermoedend de cola pakken, vind je dít in je koelkast! Nou dan weet je wel dat ie koel genoeg staat ingesteld!
7-7-2021: “Fire”
Syndrome rises again… Al kostte hem dat wel een deel van zijn cape… 😲
6-7-2021: “Gold”
Jasper zag dit blikje op een prullenbak in Dordrecht tijdens onze praktijkavond van de fotografie cursus. Het past precies bij de opdracht van vandaag!
5-7-2021: “Open”
Onze groenbak stond een beetje open… Ik moet hem echt eens wat vaker schoonmaken 😲
4-7-2021: “A drink”
Soms is een frisse slok dichterbij dan je denkt!
3-7-2021: “Air”
Lucht gevangen in een windzak op het industrieterrein Moerdijk
2-7-2021: “No filter”
Nou, vandaag zijn deze “filters” niet nodig… Eerder een paraplu!
1-7-2021: “Hello!”
Oeps.. Hello Kitty! Ik had je even niet gezien daar…
De opdrachten van juli 2021. Er zitten er wel weer een aantal tussen waar ik wel iets mee kan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s