Fotograferen in Blijdorp

Vandaag zijn we met het hele gezin naar Diergaarde Blijdorp geweest. De dames liepen samen een rondje en Jasper en ik zijn gaan fotograferen 😊

En dat is prima gelukt, we hebben honderden foto’s gemaakt! Weer een hoop geleerd over onze camera’s, in dit geval met name de sluitervoorkeuzestand (jij regelt de sluitertijd, de camera doet de ISO en het diafragma). Werkt vaak prima maar bij een lens als mijn 35 mm prime, kiest hij een al snel voor f1.8 en dat is niet altijd wat je wil… Tijd om volledig op de M-stand over te gaan wellicht…

Maar voor vandaag maakte dat weinig uit omdat we allebei onze telelens erop hadden zitten: Jasper een 55-200 en ik een 70-300. En die hebben een diafragma dat pas begint bij 4.2.

Hieronder laten we allebei onze 4 beste/leukste foto’s zien. We beginnen met Jaspers 4 favoriete foto’s:

Deze Kuifmakaak denkt er het zijne van…
Deze vind ik de winnaar van de dag!
Soms zijn de leukste foto’s die van hele gewone dieren!
Dit poolvosje is allesbehalve wit! De vreemde strepen in de achtergrond komen door het fotograferen door het gaas heen…

En dan de 4 foto’s die ik zelf heb uitgekozen (na de nodige keuzestress…)

Drie lagen giraffe
Uitgeteld…
Wat kijk je nou!?
Blijdorps bekendste inwoner!

Ik vond het resultaat helaas toch wat tegenvallen, ik had ruim 600 foto’s gemaakt maar thuis bleek er eigenlijk niet echt iets heel goeds tussen te zitten… Buiten een paar bloemen foto’s… De foto’s zijn dan steeds nét niet scherp genoeg. Ik moet daar echt nog goed op oefenen. Jaspers foto’s waren naar mijn idee beter terwijl we ongeveer dezelfde instellingen gebruikten. Nou ja, onderdeel van het fotografie-leerproces zullen we maar zeggen! Het was in ieder geval wél heel gezellig 😊

2 gedachtes over “Fotograferen in Blijdorp

  1. Erik van Dongen schreef:

   Hoi Wim,

   Nee, nog niet geprobeerd! Het was de eerste keer dat ik bewust en met de camera dieren ging fotograferen en ik moet nog veel leren.. Ik heb het even opgezocht en ik zie er wel voordelen in dus ik ga het de komende tijd proberen. Dank voor de tip!

   Groet, Erik

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s