Samen op fotocursus! – praktijkavond

Maandag 7 juni, ben ik samen met Jasper begonnen met een basiscursus fotografie bij Fotografie Ploeg in Alblasserdam! Ik vind het echt superleuk om dit samen met mijn zoon te doen! Op zijn leeftijd is het lastig iets te vinden dat wij allebei leuk vinden maar in fotografie hebben we dat hopelijk gevonden 😊

Op dit blog zal ik wekelijks kort vertellen wat we geleerd hebben en zal ik ook onze inzendingen voor de huiswerkopdrachten plaatsen. Hier vind je deel 1 en deel 2!

Nou, dat zat wel goed vanavond!!

Les 5: Voor de leeuwen…
Vandaag het het moment van de waarheid: we werden “losgelaten” in het mooie Dordrecht om al het geleerde in de praktijk te gaan brengen! Het weer was gelukkig wat opgeklaard en we hadden er zin in. We hebben door een rustig Dordrecht een ronde gelopen langs veel mooie oude panden, goed gevulde havens en meer moois. Een echte opdracht kregen we niet behalve dat we op de A (of M…) stand moesten fotograferen en goed moesten letten op compositie, lijnen, reflectie etc. Het was genieten en Jasper en ik hebben een stuk of 500 foto’s gemaakt… nu nog “even” uitzoeken en bewerken… 

Huiswerk
Het officiële huiswerk is het aanleveren van 4 foto’s per persoon. En dan aanleveren en NIET kijken wat de anderen hebben aangeleverd… Want het kan uiteraard zijn dat meerdere deelnemers een foto hebben gemaakt van hetzelfde onderwerp. Maar dat is helemaal niet erg, want dat kan toch een heel andere foto opleveren!

Hieronder vind je twee galerijen met een aantal van onze foto’s. De huiswerkfoto’s zijn de eerste vier. Jaspers galerij:

En dan mijn resultaat van de praktijkavond, de vier huiswerkfoto’s als eerste. Ik was niet echt tevreden met de resultaten, een echte “knaller” zat er helaas niet tussen… Maar een aardig beeld van het mooie Dordrecht geven ze wel 😊

Nu nog één les te gaan waarbij o.a. de huiswerkfoto’s besproken gaan worden. Ben benieuwd!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s