Galyna boudoir

Als onderdeel van de vakopleiding fotografie die ik volg, had ik de gelegenheid om een half uurtje te shooten met ervaren model Galyna. Het thema was boudoir maar ik heb dat wat ruimer geïnterpreteerd en gekozen voor artistiek naakt. Een kale studio leent zich daar m.i. beter voor dan voor boudoir waar ik graag en wat meer intieme/huiselijke sfeer zie.

Ik vond het werk in een kale, ongezellige studio behoorlijk tegenvallen evenals het werken onder tijdsdruk. Een half uur is echt zó voorbij, zeker als je alles nog op moet zetten en instellen! Ook het werken met studio flitsers is (nog lang) niet mijn ding. Voorlopig prefereer ik toch natuurlijk licht of op zijn minst continue daglicht lampen!

Daarnaast had ik er, voor het eerst bij een portret shoot, voor gekozen om met statief te werken omdat ik alle shots precies vanuit dezelfde hoek wilde maken. Niet zo’n beste keuze achteraf! Dat maakt het werk veel te statisch! Ik loop veel liever met mijn camera om het model heen, dat communiceert ook een stuk fijner! Daarnaast kun je dan ook eenvoudiger tussentijds de resultaten laten zien, iets waar ik nu helemaal niet aan toekwam.

Al met al was het dus wél een enorm leerzame sessie! En aan het model lag het zeker niet, Galyna was zeer professioneel en dacht goed mee! Gelukkig zijn toch ook nog een paar aardige foto’s uit gekomen. Op een aantal facetten kunnen ze absoluut beter, maar voor een eerste keer met flitsers ben ik wel tevreden. Enfin, oordeel zelf maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s