Photo a day: mei 2021

Sinds 10 mei doe ik mee aan de Photo a day van Fat mum slim. Iedere dag een foto over steeds een heel ander thema. Op dit blog post ik mijn maandelijks mijn inzendingen waarbij ik begin met een overzicht van de opdrachten van die maand. De foto’s deel ik uiteraard ook in de #FMSPAD Facebook groep.

Mijn collage voor deze maand. Echt van alles en nog wat!
31-5-2021: “In my car”
Ik gebruik de auto niet heel veel sinds ik door Corona heel veel thuiswerk maar als ik instap wordt ik steevast begroet door deze vrolijks gast die aan de binnenspiegel bengelt. Wat het precies is, weten we nog steeds niet 🤔
30-5-2021: “A plant”
Ik moest gelijk aan Mr. Mexicano denken die me dagelijks aanstaart vanaf zijn plaats op de plank in mijn kantoor 🙂 Grappig van lelijkheid!
29-5-2021: “A treat”
Na een handbike rit van ruim 50 km was ik helemaal stuk. En wat is er dan lekkerder dan mijn vaste na-het-fietsen traktatie: chocomel en chocolade!! Kruiwagens vol 😂
28-5-2021: “Flat lay”
Ik heb eigenlijk niets met flat lay fotografie maar heb toch een poging gewaagd. Dit beeld heeft als titel “Mezelf” en bestaat uit die dingen die veel voor mij betekenen of mij anderszins definiëren. Het was erg lastig om de foto scherp te krijgen, dit is de beste die erbij zat.
27-5-2021: “Ten”
Natuurlijk denken Whovians zoals ik maar aan één ding bij het woord “Ten”: David Tennant als de tiende Doctor! Foto genomen met het Kodak groothoeklens opzetstukje op mijn Samsung S7.
26-5-2021: “A stack”
Deze stapel oude dakpannen was de perfecte kandidaat voor de challenge van vandaag 😊
25-5-2021: “Facial feature”
Ik denk dat wel duidelijk is wat zijn gezichtskenmerk(en) zijn 😉
24-5-2021: “Music”
Uiteraard moest ik gelijk denken aan mijn contrabas! Deze foto van één van de imposante stemmechanieken is het geworden.
23-5-2021: “Something hot”
Ik moest denken aan de Feniks van Harry Potter die herrijst uit de as… Gelukkig heeft Emma een enorme voorraad Funko Pops. Gemaakt met de Nikon, nabewerkt in Snapseed en Photoshop Express.
22-5-2021: “Fab four”
Ik zag dat mini-me de fab-four gehaald heeft voor het thema “mirror selfie” 😀
22-5-2021: “Home decor”
De afgelopen 14 maanden ben ik twee keer een dag op kantoor geweest… de rest van de tijd heb ik gewerkt in dit kleine kantoortje thuis… Het is in ieder geval een stuk persoonlijker 😊
21-5-2021: “Mirror selfie”
Ik heb een hekel aan selfies en spiegel-selfies vind ik dan nog wel de meest vreselijk variant! Gelukkig heeft mini-me er geen problemen mee 😊
20-5-2021: “Dinner”
We kunnen sinds gister weer uit eten ‘s-avonds! Wel alléén op het terras maar dat stopt een hoop mensen niet…
19-5-2021: “Shadow(s) play”
In plaats van een foto van een schaduw, heb ik de opdracht weer iets naar mijn hand gezet 😉
18-5-2021: “To my right”
Het eerste ding dat ik zie als ik vanaf mijn thuiswerkplek naar rechts kijk is dit komische stel 🙂
17-5-2021: “Made me smile”
Een foto van je huisdier posten is misschien wel erg makkelijk maar goed, ze maken je wel aan het lachen 🙂 Dit is Otto die me verwachtingsvol aankijkt met het idee dat ik de deur voor hem open doe… Met het pinhole filter van de Photoshop Express app. Was een goede kandidaat geweest voor het “Portrait” thema van 52 frames maar helaas, een dag te vroeg gemaakt…
16-5-2021: “Small”
Dit keer iets heel persoonlijks… Een, helaas niet geheel scherpe, macro opname van de vingerafdruk van mijn overleden moeder gegraveerd in een glazen kubus. De kubus is op een boek met een rode kaft gelegd.
15-5-2021 “Patterns”
Vandaag kreeg ik o.a. deze leuke ding-dong bel voor mijn verjaardag. Met stroopwafel patroon! Heb geprobeerd de compositie ook in een patroon te maken…
14-5-2021 “A passion”
Een goede kop koffie is echt wel een dingetje voor mij. En mijn andere passie, die laat zich wel raden denk ik 😊
13-5-2021 “A wall”
Vandaag de opdracht creatief opgepakt… Bij Wall-E het steentje met de “E” vervangen door een blanco exemplaar en daarna deze foto geschoten. Tot slot het “cartoon” filter toegepast en dit is de eerste keer dat dat echt goed uitpakt! #trotsop
12-5-2021 “On the shelf”
Lekker in het zonnetje!
11-5-2021 “On top”
Ook al is hij al jaren overleden, The King is nog steeds on top!
10-5-2021 “Messy”
Vandaag voor het eerst in maanden weer eens een woon-werk ritje! Door de stromende regen en met een lekke band onderweg… En toch genoten!
De opdrachten voor mei 2021. Ik ben op 10 mei begonnen met “Messy”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s