Mijn spullekes

Nadat ik samen met Jasper ben begonnen met een fotocursus, was het natuurlijk wel handig als we allebei een camera hadden. Zeker als we samen op stap gaan om te fotograferen, constant wisselen is ook niet alles…

Ik verdwaal bijna in het lenzenbos… Van links naar rechts: 10-20 groothoek, tele 70-300, 18-55, 18-140, 35 prime, 17-50

Dus er moest een tweede camera komen… En dat was geen sinecure! Moest het weer een Nikon worden of toch een Canon? En dan een spiegelreflex of toch een systeemcamera? Uiteraard was er ook nog de keuze nieuw of gebruikt… Ik zal jullie niet vermoeien met het hele keuze traject, laten we zeggen dat het me de nodige uren op internet en piekeren heeft gekost…

Het is een gebruikte Nikon D7100 geworden met net iets meer dan 9.000 clicks. Echt als nieuw! En daarbij een gebruikte Nikon 18-140 lens. Met de camera ben ik heel erg tevreden, toch wel een flinke step-up vergeleken met de D5100! De lens heb ik nog te weinig gebruikt om een goed oordeel te hebben.

En zoals het altijd gaat bij mij als ik ergens enthousiast over ben, blijft het niet bij één lens… intussen heb ik een aardige collectie. Allemaal gebruikt gekocht op Marktplaats voor bedragen variërend van echt spotgoedkoop tot een hele nette prijs. Prijzen waarbij ik er niet veel op zou verliezen als ik ze weer door zou verkopen.

Intussen heb ik de volgende lenzen:

  • Nikon 10-20 AF-P DX (groothoek)
  • Nikon 18-140 AF-S DX
  • Nikon 18-55 AF-P DX
  • Nikon 35 AF-S DX (prime)
  • Nikon 70-300 AF-P DX
  • Tamron 17-50 LD

De komende tijd ga ik de lenzen verder vergelijken om te zien welke de beste zijn voor mij en welke ik het meest gebruik. Vooral bij de Tamron en de Nikon 18-140 en 18-55 zit de nodige overlap… Van één lens weet ik al zeker dat het een blijvertje is en dat is de 35 mm prime. Die is loeischerp en lekker snel (tot f 1.8). En ook de groothoek is gewoon een hele leuke lens 😊

EDIT 28-10-2021
Intussen is de Nikon 18-140 retour naar de webwinkel waar ik deze gekocht had, ik gebruikte hem gewoon niet. Van de Tamron is er een tweede exemplaar bijgekomen dat in nieuwstaat was. Althans dat dacht ik… de diafragmaveer bleek los te zitten waardoor alle foto’s zwaar overbelicht waren. Gelukkig kon ik dat eenvoudig zelf maken.

Daarnaast heb ik voor mijn LEGO fotografie een Sigma 50 mm f2.8 DC Macro lens gekocht die na aankoop amper meer van mijn camera af is geweest. Een hele fijne en scherpe lens, zowel voor macro shots als voor portretfoto’s. Eigenlijk gebruik ik deze lens, samen met mijn 35 prime het meest en daarna de Tamron 17-50. Alle andere lenzen gebruik ik alleen voor specifieke situaties.

Voor portetten heb ik begin november 2021 een Nikon 50 mm f1.8 AF-S prime lens gekocht. Ik ben vooral benieuwd hoe deze lens zich verhoudt ten opzichte van de Sigma 50 mm en meerwaarde heeft of niet. We gaan het zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s