Keulen: Overige foto’s

De afgelopen week hebben we met het gezin in Keulen doorgebracht. Deze post maakt deel uit van een serie waarin ik mijn foto’s deel die ik in deze week gemaakt heb. In deze algemene post zijn de foto’s verzameld die ik heb gemaakt met mijn telefoon tijdens uitjes waarbij de Nikon thuis moest blijven 😉

Uitzicht vanuit ons appartement. De overbuurvrouw houdt duidelijk van schaduw!

Samstag 24-7: Ankunft
Vandaag zijn we aangekomen in Keulen. Ons nogal sjofele appartement ligt pal naast het spoor in de niet al te beste wijk Humboldt. Dat krijg je met al die Corona perikelen waardoor je het boeken steeds uit moet stellen… Maar goed, we doen het er maar mee. Nog weinig foto’s gemaakt, een paar uit het raam van het appartement en dat is het wel 😂

Binnen in ons appartement werden we verwelkomd door Audrey Hepburn die ons steels aankijkt...

Dienstag 27-7: Lightroom
Tijdens deze week heb ik ook een proefabonnement op Adobe Lightroom genomen en mijn foto’s met dat pakket bewerkt. Gewoon eens om te zien of het alle hype waard is en of het beter is dan Nikon Capture NX i.c.m. Snapseed. Het definitieve oordeel volgt later maar vandaag heb ik er in ieder geval lekker mee zitten stoeien 😊. Ik heb ook een logo gemaakt voor de foto’s die ik via Lightroom bewerk. Dan lijkt het in ieder geval net echt 😉

Dat is een hele goede vraag… 🤔😳 Zie rechtsonder ook mijn nieuwe logo. Verwijzend naar erikfotografeert.com want ik heb ook mijn site omgezet naar een betaald .com adres!

In de middag ook nog een klein rondje gelopen, mét camera maar naar onderweg bleek zónder batterij 😂 Dat werd dus weer eens foto’s maken met de telefoon!


Mittwoch 28-7: In der Stadt
Vandaag zijn we met z’n allen de stad ingegaan. Zónder camera maar mét pinpas…. Het was druk in het centrum, van corona viel weinig te merken. Wat me vandaag nogmaals opviel is het grote aantal mensen dat rookt in Duitsland… en dan ook overal. Ook mogen honden hier blijkbaar overal mee naar binnen en staan er bijzonder weinig bankjes in de stad.

Kazen, kazen en nogmaals kazen in deze kazenwinkel!

Desondanks hebben we ons prima vermaakt en we zijn weer thuis gekomen met dingen die we eigenlijk helemaal niet nodig hadden… En ik heb óók nog een paar foto’s kunnen maken met mijn telefoon 🙂 Hieronder een kleine verzameling.


Freitag: Verschiedenes
Vandaag niet veel gedaan. Mijn foto’s van de dierentuin uitgezocht en twee keer een klein wandelingetje gemaakt. Hieronder een paar foto’s die ik onderweg heb genomen met mijn trouwe telefoon.


‘s-Avonds ben ik nog naar de “slotjesbrug” gelopen want daar ik wilde ik graag wat foto’s van hebben. Dat is de spoorbrug naar het centrum en die hangt vol met vele duizenden “liefdesslotjes”! Een mooi gezicht!

Dat is wel een MEGA slot 😲

Sowieso was het uitzicht over de Rijn fraai en daar dachten veel mensen zo over want het was best druk met relaxende mensen aan de oevers aan de rivier!

Ik vond het maken van deze foto’s nogal tegenvallen. Met de invallende schemering zat ik nogal te worstelen met mijn instellingen. Lang niet alle foto’s zijn dan ook goed scherp. Maar omdat een aantal typisch Keuls zijn plaats ik ze toch.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s