Keulen: Ehrenfeld

De afgelopen week hebben we met het gezin in Keulen doorgebracht. Deze post maakt deel uit van een serie waarin ik mijn foto’s deel die ik in deze week gemaakt heb.

Een van de vele vrolijke muurschilderingen in de wijk Ehrenfeld

Montag 26-7: Ehrenfeld 
De dames bezochten vandaag Phantasialand terwijl Jasper en ik foto’s zijn gaan maken in de hippe Keulse wijk Ehrenfeld. Dat was iets waar ik erg naar uit had gekeken! Lekker samen met Jasper op pad en dat in een gebied dat 100.000 keer interessanter is dan Moerdijk…

Het hippe multiculturele Ehrenfeld ligt rondom de moderne schelpachtige centrale moskee en de Colonius-zendmast, die een weids uitzicht over de stad biedt. In gebouwen met opvallende muurschilderingen zijn slowfoodrestaurants, eigenzinnige cafés, kebabzaken en onafhankelijke boetieks gevestigd. (Wikipedia)

Station Ehrenfeld… helaas niet bereikbaar door schade aan het spoor!

Omdat de trein was uitgevallen door een “Unwetter”, moesten moesten Jasper en ik een stukje verder lopen om in de wijk te komen. Dat was geen straf want onderweg was al genoeg te zien! Zo hadden we o.a. goed uitzicht op de oude televisiemast en kwamen langs een aantal interessante gebouwen. Al vond Jasper de meerkoet in de vijver veel leuker 😉

Uitzicht op de oude televisietoren. De fraaie reflectie werd bruut verstoord door een meerkoet die schrok omdat Jasper er een foto van wilde nemen…

In Ehrenfeld hebben we ruwweg een route gelopen die ik online gevonden had. Het was een route van een lokale fotoclub en ik ging ervanuit dat zij als “locals” de mooiste plekjes wel zouden weten! En we werden daarin gelukkig niet teleurgesteld! Er was veel moois te zien, uiteraard veel streetart, variërend van een kleine sticker op een regenpijp tot muren van honderden meters lang!

Hieronder vind je een selectie van de foto’s die ik hier genomen heb. Allen gemaakt met mijn Nikon D7100 in combinatie met een Tamron 17-50 f2.8 lens. Onder de “i” knop in de galerij kun je de gebruikte instellingen vinden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s