Uitblinkers augustus 2021

Deze post bevat andere foto’s die ik deze maand gemaakt heb die ik op enige manier het tonen waard zijn. Gewoon omdat ze goed gelukt zijn of het nét niet geworden zijn bij één van de challenges waar ik aan me doe. Voor fiets-gerelateerde foto’s uit deze maand zie mijn blog: ErikFietst.com.

30-8-2021: “Heide?”
Vandaag tijdens het paardrijden van Emma speciaal naar het vlonderpad in het Mastbos gegaan om de bloeiende heide te fotograferen. Nou, dat viel best tegen… Zeker niet de paarse vlakte waar ik op gehoopt had! Maar ik heb wel lekker kunnen oefenen met mijn statief, afstandsbediening en hyperfocale afstand 🙂

27-8-2021: “Gefixt!

Vandaag eindelijk mijn tweede Tamron f2.8 17-50 lens gerepareerd! Deze lens heb ik als “zo goed als nieuw” gekocht via Marktplaats ter vervanging van mijn andere lens van dit type. Die had ik ook ooit voor een leuk bedrag op Marktplaats gekocht maar van het frontelement is de coating nogal beschadigd en de lens zit onder de secondelijm van een eerdere, ondeskundige reparatie. Maar de foto’s waren goed, zo goed dat ik graag een perfect exemplaar wilde van deze lens!

Maar helaas, de lens die ik had gekocht vlak voor onze vakantie bleek niet goed te werken. Het diafragma stond in ruststand geheel open in plaats van geheel dicht en bij het maken van foto’s waren alle foto’s overbelicht… De diafragmaveer was overduidelijk stuk of losgeschoten. De verkoper wist van niets…

Dus vandaag de stoute schoenen aangetrokken en de lens opengeschroefd. Gelukkig zat het veermechanisme van het diafragma helemaal vooraan in de lens, zodat ik niet te diep hoefde te graven. En inderdaad, de diafragmaveer was losgeschoten! Zie in de foto rood omcirkeld. Ter controle de andere lens ook opengemaakt om te zien hoe het veertje vast moest zitten. Met een fijne pincet de veer een beetje in de juiste vorm gebogen en de rand schoongemaakt (daar zat een flinke blob van een soort hotglue op). Daarna het veertje juist vastgezet, geborgd met een drupje secondelijm en de lens weer in elkaar geschroefd.

De eerste testfoto’s zagen er goed uit! Niet meer overbelicht en met een juist scherpte-diepte beeld. De komende tijd ga ik hem nog wat beter testen maar ik verwacht dat de problemen nu opgelost zijn.

27-8-2021: Een rondborstige cowgirl op één van de goktenten op de Zevenbergse kermis
24-8-2021: Een panorama van het Hollands Diep samengesteld uit maar liefst 13 foto’s. Mijn laptop had er best wat moeite mee…
24-8-2021: Eens een foto vanuit een ander gezichtspunt. Daar ga ik nog eens wat meer mee experimenteren…
24-8-2021: Een HDR foto van het spoor tussen Lage Zwaluwe en Oosterhout.

WAARSCHUWING: FOTO’S MAKEN OP HET SPOOR IS VERBODEN EN GEVAARLIJK! DOE HET NIET! (zie onder)

Er rijden tegenwoordig twee treinen per week over dit baanvak met een maximale snelheid van 30 km/u. Desondanks is het verboden om op het spoor foto’s te maken… iemand op Facebook wees me daar nog een keer op. En terecht, je kunt aan deze foto niet zien dat hier nagenoeg geen treinen rijden… Dus bij deze: dit is mijn laatste spoorfoto die ik hier post!

4-8-2021: Nee… Nee…
4-8-2021: Vrolijke kleuren!
4-8-2021: Dit huis in Moerdijk wordt bij elkaar gehouden door die ene pleister 😲
3-8-2021: Macro testje met de omkeerring. Het is niet helemaal in focus (ondoenlijk daarmee zonder statief) maar ik vind het tóch een mooi, zacht plaatje!
3-8-2021: Toch best close-up zonder macro-lens!
2-8-2021: Door het raam in de huiskamer zag ik het mooie licht op de kerk. Ik dacht dat ik het er niet goed op had gekregen maar dat valt best mee 😊
1-8-2021: Opschrift op de kerk in Zevenbergschen Hoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s