Photo a day: augustus 2021

Sinds 10 mei doe ik mee aan de Photo a day van Fat mum slim. Iedere dag een foto over steeds een heel ander thema. Op dit blog post ik mijn maandelijks mijn inzendingen waarbij ik begin met een overzicht van de opdrachten van die maand. De foto’s deel ik uiteraard ook in de #FMSPAD Facebook groep. Hier vind je de blogposts met de foto’s van mei, juni en juli.

De prompt voor augustus is er helaas maar één: #FMS_GRATEFUL. Veel deelnemers vinden dat super maar ik heb veel liever gerichte opdrachten. Dus heb ik besloten de prompts van april te gaan volgen, de eerste hele maand voordat ik was ingestapt. Maar dan wel met de hashtag #FMS_GRATEFUL 😊

31-8-2021: “Done!”
Augustus zit erop! Toch weer een paar geslaagde foto’s gemaakt maar ook een paar dagen zonder veel inspiratie gehad. Op naar september
31-8-2021: “Grateful”
Deze dame kroop bijna IN mijn camera! Ik vind koeien gewoon zó leuk om te fotograferen 😊 Hiermee is augustus alweer/gelukkig (😉) om. Op naar een maand met gewone prompts!!
30-8-2021: “Spider web”
Eentje uit de archieven… Dit spinnenweb vormt een extra barrière echter deze sluisdeuren 😊 Nuttige dieren, spinnen! Ook al heeft mijn dochter Emma, de dierenvriend, er weinig mee op… 🤣
29-8-2021: “Made from wood”
Wat anders dan ons eigen huis! Helemaal van hout! Het is een geschenk van het Noorse Rode Kruis aan de burgers van Moerdijk na de watersnoodramp van 1953. Oorspronkelijk bedoeld als noodwoning voor 10 jaar maar ze staan er nog steeds! En wij zijn er superblij mee, hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze wonen in een geschenk ☺️!
28-8-2021: “Stop”
Natuurlijk is het veiliger om goed uit te kijken en misschien even te stoppen bij een onbewaakte spoorwegovergang… Maar hier heb ik nog nooit een trein gezien! Het bord lijkt dan ook wat overdreven…
27-8-2021: “Path”
“Kom je ook zwemmen?” lijkt dit mooie pad dat zó de Atlantische Oceaan in loopt te roepen. In het gouden uur gefotografeerd in Frankrijk.
26-8-2021: “Ice cream”.
Wat is er nu lekkerder dan een ijsje op een warme dag! 🍦
25-8-2021: “Ugly location”
Een bijzondere foto? Misschien niet voor jullie maar voor mij wel een beetje… Ik wilde deze namelijk al heel lang maken vanwege de treurnis én de manier waarop de scooter naadloos past bij de deur…
Het is één van de huizen die al jaren geleden onteigend zijn in verband met de aanleg van een nieuw stuk industrieterrein bij Moerdijk. Nu, na vele jaren, zijn ze daarmee eindelijk begonnen. Intussen worden de huizen weer bewoond, volgens mij veelal anti-kraak, al zijn er ook veel dichtgetimmerd. Heel treurig allemaal, het zal de vooruitgang wel zijn…
Normaal staan er altijd twee hele dikke BMW’s voor de deur en kan ik (en durfde ik…) geen foto maken. Maar vandaag dus niet en kon ik toen ik langs fietste eindelijk plaatje schieten met mijn telefoon 😊
24-8-2021: “Triangle”
Ik wilde bij deze prompt graag een foto van de belichtingsdriehoek plaatsen omdat die mijn fotografie zoveel vooruit heeft geholpen. Maar hoe fotografeer je dat in vredesnaam…? Dus toen ik tijdens het fietsen deze hoogspanningsmasten tegenkwam VOL met driehoeken, wist ik dat dit een goede tweede was! Want waar zouden we zijn zonder stroom!
23-8-2021: “Moon”
Benny zit te genieten van de aarde-opkomst op de maan… Wat is de wereld toch mooi!
22-8-2021: “Socks”
Speciaal voor deze prompt mijn happiest Happy Socks aangedaan. Gewoon omdat ze zo vrolijk zijn!
21-8-2021: “Kiss”
Hoe typisch Nederlands! Klederdracht, klompen en zelfs een 🌷 Ben blij dat ik in Nederland woon!
20-8-2021: “Pasta”
Met de prompt van vandaag, “pasta” kon ik echt helemaal niets… en zeker niet in combinatie met “grateful”. Dus heb ik besloten een oude foto opnieuw te gebruiken en deze dag op te dragen aan mijn gezin! Dankbaar dat ik daar onderdeel van mag uitmaken! In de foto ons gezin als LEGO Brick Headz, zoals Emma deze een paar jaar terug heeft gemaakt 😊
19-8-2021: “Crisp”
De fundering van dit grote kanon bij het museum bij Utah Beach is intussen behoorlijk “crisp” geworden door weer en wind. Dit kanon zal nooit meer vuren en daar mogen we met z’n allen dankbaar voor zijn!!!
19-8-2021: Totaalbeeld van het kanon in kwestie. Ik lag languit op mijn buik bij de rechterpoot voor bovenstaande foto…
18-8-2021: “Graffiti”
Ondanks dat dit op zich natuurlijk onder vandalisme valt, hou ik wel van dit soort teksten die je aan het denken zetten… 🤔
17-8-2021: “Night photography”
Ik heb weinig met nachtfotografie maar ik heb in mijn archieven toch nog een foto terug kunnen vinden die goed past bij deze prompt… Wat ben ik blij met mijn goede fietslamp in de winter!
16-8-2021: “Splash”
Zonder zorgen nam ze een frisse duik in zee… Totdat ze een grote vin op zag duiken en ze moest zwemmen voor haar leven!!! Toen werd ze wakker en realiseerde ze zich dat het gelukkig maar een droom was! 😊
15-8-2021: “Money”
Natuurlijk is het hebben van voldoende geld sowieso iets om dankbaar voor te zijn! Het “nood-vijfje” dat ik altijd bij me heb in het hoesje van mijn telefoon, verdient nog eens wat extra dank, want dat heeft me af en toe best uit de brand geholpen!
14-8-2021: “Sweet six”
Een foto waarvan ik het nooit verwacht had heeft de “sweet six” gehaald van vandaag 😊
14-8-2021: “Clean”
Ook al hou ik heel erg van een opgeruimd en schoon huis, aan schoonmaken zelf heb ik een broertje dood…
13-8-2021: “Water (drops)”
De afgelopen dagen heeft het veel en hard geregend op ons vakantie adres. Maar ik ben blij dat het sinds gisteren is opgeklaard 😊 Ook al blijft fietsen hier soms een echte uitdaging…
12-8-2021: “Mirror”
Er is één spiegel waar ik héél blij mee ben: die van mijn spiegelreflex camera! Die heeft mij de laatste maanden laten zien dat er nog veel meer is dan de simpele klik-klaar foto op je telefoon!
11-8-2021: “Picture”
Vandaag was de prompt “picture”. En laat nu nét Emma deze prachtige kameleon getekend hebben! Om haar in het zonnetje te zetten heb ik haar uitgebeeld in LEGO (met de door haar zelf samengestelde mini-me) terwijl ze bezig was met haar kunstwerk 😊
10-8-2021: “Donut” 🍩
Ik hou zelf helemaal niet van donuts maar toen ik deze vrolijke kaart in het rek zag staan moest ik even glimlachen 😊
9-8-2021: “A beautiful sight”
Voor Tess, de teckel van de buren, is een simpel hondenkoekje al een prachtig gezicht. En ik vind het dan weer leuk om naar te kijken 😊
8-8-2021: “A mood”
Dit vrolijke mannetje stond in de dierentuin van Keulen een selfie te maken met een prariehondje… daarmee openlijk het publiek bespottend 🤣 Dit soort dingen vind ik grappig! Maar goed ook, want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
7-8-2021: “Vehicle”
Wat anders dan een fiets voor deze prompt! Hét voertuig dat er voor gezorgd heeft dat ik tijdens de diverse lockdowns niet gillend gek ben geworden 😊
6-8-2021: “Swing”
Afgelopen week zijn we in Keulen in dit 55 meter hoge reuzenrad geweest. Met mijn lichte hoogtevrees was ik heel blij dat de gondels daarbij amper schommelden!!
5-8-2021: “Balloon”
Een archieffoto uit 2004. We zijn toen met z’n allen gaan ballonvaren. Ik ben dolblij dat ik, ondanks mijn lichte hoogtevrees, toch mee omhoog ben gegaan! Was echt een fantastische ervaring 😍
4-8-2021: “Fence”
Eentje uit het archief van #52frames.
Dit hek representeert voor mij voor alles rondom Corona… Het stevige slot staat voor de extreme lockdown waar we maanden in hebben gezeten. De roestige ketting toont hoe de wil om je aan de regels te houden steeds minder werd. En tot slot de grote mazen in het gaas, ondanks alle maatregelen wist Corona tóch ons leven te infiltreren.
Maar nu is de lockdown voorbij en kunnen we eidelijk weer rustig ademhalen, letterlijk en figuurlijk 😊
3-8-2021: “Chair”
Dit is mijn favoriete stoel, nu ruim een jaar oud… Het is niet alleen mijn favoriete stoel, dat is wel duidelijk! Gelukkig laten de katten de rest van de meubels bijna met rust!
2-8-2021: “People”
“Everyone is awesome” is de naam van de LEGO set die ik in Keulen heb gekocht. En zo is het maar net!
1-8-2021: “Sky”
Soms alleen mooi licht en een fraaie licht genoeg om een betonnen flat er mooi uit te laten zien 😊
Ik ga dus voor de prompts van april. Voor 31 augustus neem ik dan “grateful”.
De prompt voor augustus is er helaas maar één 😥 #FMS_GRATEFUL
Veel deelnemers vinden dat super maar ik heb veel liever gerichte opdrachten. Dus heb ik besloten de prompts van april te gaan volgen, de eerste hele maand voordat ik was ingestapt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s