Enorm spannend!

Eindelijk was het dan zover!! Vlak na mijn portret workshop in Rotterdam half november, heb ik op het intranet van mijn werk en op dit blog een oproepje gezet waarin ik modellen zocht om op basis van TFP (time for pictures) shoots mijn portret portfolio mee uit te breiden. En tot mijn verbazing kreeg ik daar een hoop reacties op, super leuk!!

Femme fatale…

Maar toen gooide het slechte weer en Corona roet in het eten… Omdat ik geen studiolampen en flitsers heb, kan ik op dit moment eigenlijk alleen buiten fotograferen, hetgeen ik ook het liefste doe. En dat was maar niet te plannen door het aanhoudende slechte weer… Binnen kan uiteraard ook maar een mooie, goed verlichte locatie waar je geen mondkapje op hoeft, is ook haast niet te vinden momenteel…

De eerste locatie was in het Slotpark, in en rondom de muziekkiosk

Maar afgelopen woensdag was dat grote moment dan toch eindelijk aangebroken! Het was koud maar helder en droog! Daarnaast was de wereld prachtig wit berijpt. En mijn model was beschikbaar! 😊
Een van de reacties die ik had gekregen, was van de dochter van een collega die me wel wilde helpen door een keer model te staan. Een leuke, spontane meid die goed meedacht en zij leek me daardoor het ideale model voor een eerste shoot met een “vreemde”.

De tweede locatie was op een bankje bij het oorlogsmonument. Dit vind ik zelf de mooiste serie

Dus na een aantal weken met af en toe contact via Insta en wachten op goed weer, hadden we van de week eindelijk afgesproken! En ik was echt best nerveus! Ik ben niet zo’n mensen-mens en het aansturen van een model vind ik erg spannend! Zou dat wel lukken…?

Ik wilde ook een aantal speelsere poses proberen. Die hierboven vind ik erg geslaagd!

Nou, ik had me geen zorgen hoeven te maken! Eigenlijk was het ijs vanaf het begin gelijk gebroken en ging het vanzelf. Wat een ontzettend leuke meid om mee te werken! Zij was wél echt een mensen-mens, dat hielp ook 😉. En dan was ze ook nog eens prachtig om te zien met een fantastische bos krullen en mooie bruine ogen, helemaal top dus!

De shoot ging daardoor eigenlijk vanzelf en ze was in voor alle poses die ik verzameld had op Insta en internet 😊. We zijn 2,5 uur bezig geweest, veel langer dan dat ik had verwacht!

Bij het bruggetje bij het stadhuis viel het licht heel mooi op haar gezicht!

Voor deze shoot hadden we niet echt een thema afgesproken. Mijn doel was om gewoon op een relaxte manier een aantal dingen uit te proberen, gewoon kijken wat wél en wat niet werkt. En dat hebben we gedaan. We zijn daarbij ook de hele tijd aan de wandel geweest (ruim 6 km!) en hebben zo een stuk of 7 locaties geprobeerd, van een park tot een parkeergarage en een skate park tot een trappenhuis in een winkelcentrum. Ook dat was zoeken naar wat wel en niet werkt…

Bij een skateparkje zorgde de kleurrijke achtergrond weer voor een heel andere sfeer. Eigenlijk had een sportief jack hier beter tot zijn recht gekomen….

Bijna 450 foto’s stonden er na afloop op mijn camera… best een klus om die uit te zoeken! Gelukkig zaten er een groot aantal tussen waar ik best tevreden mee ben! Een kleine selectie daarvan zie je in deze post. Daarnaast heb ik enorm veel geleerd én hebben we samen een leuke shoot gehad.

Een wat meer “gemaakte” pose maar toch vind ik hem wel wat hebben. Genomen bij de parkeergarage Arendshof

Leerpunten na deze shoot? Zeker! Zo kunnen sommige foto’s echt nog wel wat scherper. Daarnaast zou ik wat meer half/full body shots willen maken en wat minder close-ups. Ook is een (gedeeltelijke) kledingwissel halverwege misschien wel leuk om wat afwisseling of een andere sfeer in de foto’s te brengen. Allemaal dingen om mee te nemen naar een volgende shoot!

Mijn “vaste” oog shot. Ik vind ogen fascinerend en een macro shot van een oog mag dan ook niet ontbreken! Gelukkig had Lisa prachtige ogen!

Lisa, nogmaals ENORM bedankt voor je tijd, inzet en voor de gezellige shoot! Hopelijk ben jij ook tevreden met het resultaat. En wie weet tot een volgende keer, als het nèt wat minder koud is 😉


5 gedachtes over “Enorm spannend!

  1. Kim Lijnders schreef:

    Wat een prachtige serie,Erik!!
    Goed gelukt! Leuke en mooie poses. De ontspannen sfeer die je omschrijft, stralen de foto’s ook echt uit! 👍🏻👏🏻
    Groetjes Kim Lijnders

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s