Photo a day: 2021 recap

Al mijn photo a day foto’s sinds 10 mei 2021

Terugkijken
Sinds 10 mei 2021 doe ik mee aan de Photo a day van Fat mum slim. Iedere dag een foto over steeds een heel ander onderwerp. In deze post kijk ik hierop terug met een overzicht met uit iedere maand één van mijn favoriete foto’s. En ook kijk ik vooruit naar 2022.

MEI: 14-5-2021 “A passion”
Een goede kop koffie is echt wel een dingetje voor mij. En mijn andere passie, die laat zich wel raden denk ik…
JUNI: 5-6-2021: “Off centre”
Deze koeien vlak bij de ingang van het dorp waren in een fotogenieke bui.

Ik begon met foto’s over van alles en nog wat. Binnen, buiten, groot, klein… echt van alles. De prompts zijn erg gevarieerd, soms heel letterlijk, soms een kleur of letter, soms een gevoel… Echt iets om je creativiteit mee te prikkelen!

Wat erg handig is dat de prompts vooraf voor de hele maand beschikbaar komen. En hoewel het eigenlijk de bedoeling is om de foto op de betreffende dag te nemen, biedt dit wel de mogelijkheid om “vooruit te werken”. En zolang de foto’s wel speciaal voor de prompt gemaakt zijn, zie ik daar geen problemen in 😊 En doe ik dat dus ook, zeker ook omdat mijn werk een dagelijkse foto niet altijd toelaat.

JULI: 17-7-2021: “Sun”
“The X marks the spot”, zoals ze dat zo mooi in het Engels zeggen. De zon op een andere manier in beeld gebracht. Foto een tijdje terug genomen tijdens een wandeling door Breda.
AUGUSTUS: 5-8-2021: “Balloon”
Een archieffoto uit 2004. We zijn toen met z’n allen gaan ballonvaren. Ik ben dolblij dat ik, ondanks mijn lichte hoogtevrees, toch mee omhoog ben gegaan! Was echt een fantastische ervaring!

Omslagpunt
Sinds september doe ik mee met alléén LEGO foto’s. Dat begon als een geintje voor één maand (ik maakte sowieso af en toe weleens een LEGO foto) maar is daarna behoorlijk uit de hand gelopen… Zover dat het tijd is voor een moment van herbezinning… Waarom? Nou, het begint een beetje “mijn leven te beheersen”. Dat klinkt heel zwaar maar soms voelt het wel zo… Zeker in december, toen ik ook nog mee deed aan de feestdagen challenge waar ik óók dagelijks een LEGO scène inleverde…

SEPTEMBER: 14-9-2021: “Happy”
Vandaag zet ik mijn blije gezicht op!

In mijn achterhoofd ben ik altijd bezig met de prompts van komende maand. Het verzinnen van scènes, pakkende captions en hoe en wanneer ik dat dan kan realiseren. Super leuk maar als je werk eronder begint te leiden en je halve weekend op gaat aan het schieten van LEGO foto’s, dan doe je toch iets verkeerd.

OKTOBER: 20-10-2021: “I sat here…”
…and watched the grass grow. So exciti… yawn… 

De toekomst
Daarnaast, en dat is misschien met zo belangrijk, snoept het veel tijd weg van mijn andere fotografie. En dat vind ik enorm jammer want ik heb meer in mijn mars dan het fotograferen van LEGO poppetjes!

NOVEMBER: 7-11-2021: “Yellow”
Oops… you caught me wearing nothing but foam… Dit is één van mijn all-time favourites!

Dus ik heb besloten te stoppen met mijn dagelijkse LEGO foto’s voor photo a day. Helemaal stoppen ga ik natuurlijk niet, want het is ook gewoon erg leuk. Maar dan pik er gewoon de leukste prompts uit of verzin zelf iets. Ideeën genoeg. Eén of twee LEGO foto’s per week is ook genoeg

DECEMBER: 9-12-2021: “I bought this”
Just got this tasty pizza delivered, wanna slice?? Een hele speciale, nummer 100!

Hier vind je de blogposts met de foto’s van meijunijuliaugustusseptemberoktobernovember en december.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s