Photo a day: januari 2022

Sinds 10 mei 2021 doe ik mee aan de Photo a day van Fat mum slim. Iedere dag een foto over steeds een heel ander thema. Op dit blog post ik mijn maandelijks mijn inzendingen waarbij ik begin met een overzicht van de opdrachten van die maand. De foto’s deel ik uiteraard ook in de #FMSPAD Facebook groep en op Instagram. Hier vind je mijn evaluatie over 2021 met links naar de individuele maandag.

Deze maand dus voor het eerst sinds vier maanden niet alléén LEGO…

21-1-2022: Happens every day
Het moment dat de wekker gaat en dat je eigenlijk had gehoopt dat het nog láng niet zover was…
20-1-2022: A path
Misschien niet de meest spannende foto maar voor mij toch wel, want dit pad is onderdeel van mijn woon-werk fietsroute… En ik mag vanaf deze week weer twee dagen per week naar Oosterhout! Goed voor de conditie en de moraal 😊
19-1-2022: Lucky number
Ik heb niet echt een geluksgetal… Dus hier heb je ze allemaal!
18-1-2022: Serenity
Ik vond het licht op dit gras zo mooi! Het scheen uit een eenzaam brandende lantaarnpaal op een verder erg sombere en mistige dag…
17-1-2022: In the sky
Waar zou dit jongetje naar kijken?
16-1-2022: Self care
Het heft in eigen hand nemen!
15-1-2022: Heck yes!
Natuurlijk neem ik nog een kopje!
14-1-2022: Reflection
Gewoon wat cuteness overload!
13-1-2022: Happy
Een beetje vreemde keuze misschien voor “Happy” maar met deze foto heb ik mijn nieuwe portret fotografie Instagram account geopend! En daar ben ik heel blij mee! Vanaf nu heb ik dus een speciaal account voor mijn portret portfolio! Dit jaar wil ik daar meer mee aan de slag gaan en er verder in groeien, omdat ik merk dat ik dat enorm leuk vind en er veel energie van krijg! Dus volg me als je het leuk vindt om te zien hoe het me daarbij vergaat!
12-1-2022: I’m here
Daar woon ik dus! Kunnen jullie mijn huis zien??
11-1-2022: Lunch
Morgen mais als lunch!
Of misschien ook niet… Eigenlijk zocht ik gewoon een excuus om dit mais mannetje te fotograferen, hij is zó grappig 😂
10-1-2022: Makes me smile
Soms is er niet veel nodig voor een glimlach op je gezicht 😊 Zoals deze grappige beschildering op een Bredaas transformatorhuisje.
9-1-2022: Sensational nine
LEGO Mini-me en ik zijn dolblij dat we zijn gekozen voor de dagselectie. Heb nog nooit een foto gehad die het zó goed deed, zowel in de PAD FB-groep als in diverse anders groepen!
9-1-2022: Play
Kom je met Yoshi spelen?
8-1-2022: Get in the photo
De rollen omgedraaid! Ineens wordt ik op de foto gezet door mijn LEGO mini-me alter ego! Say cheese!!
7-1-2022: Word to live by
Sinds ik de camera heb opgepakt ben ik anders gaan kijken… overal zie ik tegenwoordig mooi licht, leuke doorkijkjes, interessante gezichten en details!

Dat laatste woord, “details”, is dan ook het woord dat ik kies. Zoals hier, een doorkijkje door het glazen dak van een winkelcentrum met prachtige strakke lijnen, symmetrie, reflectie en… een barst die dat alles weer overhoop gooit!
6-1-2022: Starts with G
De G van garage. Een nagenoeg volledig lege Arendshofgarage in Oosterhout. Door de lockdown is het hier een dooie boel! Het bovenste dek was zelfs afgesloten… Wel mooi licht en mooie lijnen!
5-1-2022: This year I’ll…
Ik ga proberen mijn telefoon meer weg te leggen en meer muziek te luisteren 🎶 Dat doe ik veel te weinig…
4-1-2022: Something blue
Dat kan natuurlijk maar één ding zijn… En ja, “it IS bigger on the inside”!
3-1-2022: Breakfast
I hou niet van food foto’s en vond deze prompt dus ook best lastig. Dus voor heel wat anders gegaan: een DDR eierdopje met een lekker vers eitje 😊
3-1-2022: Fabulous nine!
Klabam, gelijk op dag twee met mijn oog de dagselectie gehaald! Wie had dat ooit gedacht!
2-1-2022: This is me
Als er iets is dat echt NOOIT doe, dan zijn het selfies maken. En die al ZEKER niet online zetten! Ik verschuil me het liefst achter een LEGO poppetje…

Maar vandaag was de prompt vandaag “This is me”… Dus huppakee: #faceafear !

En dat viel nog niet mee want mijn camera (D7100) heeft geen kantelbaar scherm! Gelukkig heeft mijn backup camera (D5100) dat wel 😊 En dus lekker aan het prutsen geweest totdat ik een resultaat had waar ik tevreden mee was.

Maar goed, langzaam opbouwen, dus voor vandaag vond ik één oog genoeg… En daarbij, wat moeten jullie immers met die ouwe kop van mij 😉
1-1-2022: How I’m starting 2022
Vandaag niet één maar twéé dingen gedaan die ik weer vaker wil gaan doen: fietsen en lekker buiten fotograferen 😊 Vandaag o.a. deze foto genomen van een kantoor van Martens Kunststoffen in Oosterhout voor de architectuur opdracht van mijn fotocursus bij de Nieuwe Veste.
De prompts voor januari. Een hele gewone maand deze keer 😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s