2021, een terugblik

Een grid van 9 van mijn favoriete Insta foto’s. Niet op basis van likes maar de foto’s die ik zelf mooi vind 😊

Anders kijken Dit jaar ben ik anders naar de wereld gaan kijken. Door de zoeker van camera en soms door de ogen van een LEGO poppetje 😊 Wie had kunnen denken dat door het oppakken van de oude D5100 spiegelreflex van mijn vrouw, mijn leven zo zou veranderen!

Dit soort foto’s vind ik prachtig, daar wil ik er meer van maken in 2022

En veranderd is het zeker! Maakte ik eerst alleen maar kiekjes met mijn telefoon, nu vind ik dat maar saai… Met mijn camera ben ik veel bewuster gaan kijken, gaan nadenken over wat ik wil fotograferen en hoe. En dat levert vaak echt wel mooiere beelden op!

Eén van de honderden LEGO foto’s die ik intussen genomen heb…
Nieuwe dingen proberen, zoals splash fotografie, is ontzettend leuk!

Leren, leren, leren… Als beginner wil je graag zoveel mogelijk leren over je nieuwe passie. Dat begon met een simpele basiscursus fotografie die ik samen met mijn zoon Jasper heb gevolgd in Alblasserdam bij Jeroen van der Ploeg. Live, want online vind ik toch een stuk minder leuk omdat je daar de interactie met mede-cursisten mist.

De workshop in Rotterdam waarbij ik voor het eerst in een studie heb gefotografeerd, was enorm leerzaam!

Na deze cursus ben ik doorgegaan met de online gevorderden cursus en heb ik diverse portretfotografie workshops gevolgd. Allemaal super leuk en leerzaam! Op dit moment ben ik bezig met een gevorderden cursus bij de Nieuwe Veste, ook live voor zover mogelijk, die meer op creativiteit inzet dan op techniek.

De nachtfotografie opdrachten uit de gevorderden cursus leverde een aantal mooie platen op!

Challenges Om mezelf creatief te prikkelen ben ik deel gaan nemen aan diverse challenges zoals “photo a day” en “52 frames“. Bij al die challenges geldt dat je opdrachten krijgt, soms heel letterlijk, soms meer een gevoel en soms een techniek en dat je daarmee aan de gang gaat. Dat houdt je bezig en is goed voor je creatieve en technische ontwikkeling als fotograaf. En het is ook gewoon erg leuk 😊

Mijn photo a day grid van november, helemaal in LEGO dus…

Qua uitdaging ben ik hierin nog wat verder gegaan door op een gegeven moment sommige van deze challenges volledig met LEGO te gaan doen! Dat is een verhaal apart dat je hier kunt lezen.

Memorabele shoots Ik heb het voorrecht gehad dit jaar een aantal mooie shoots te mogen doen. Soms lekker in mijn eentje erop uit. Of pielen met LEGO op mijn bureau tijdens de lockdown. En soms met een model of tijdens een evenement. Hieronder een paar van de shoots die me het meest zijn bijgebleven:

Portret shoot met Lisa
De shoot met Lisa was niet alleen erg gezellig maar ook mijn eerste portret shoot met iemand die ik nog nooit gezien had…
Sportshoot van Rooie Zondag
Mijn eerste poging in sportfotografie, Rooie Zondag in Breda
Cover shoot met Erik en Caspar
Wat een leuke gasten zijn dat toch! Was een gezellige shoot!
Shoot bij Utah Beach
Prikkeldraad bij Utah beach… een erg indrukwekkende plek
Streetart fotograferen in Keulen
Streetart in Ehrenfeld, Keulen. Leuk om daar samen met Jasper foto’s van te maken!
Shoot met Jasper in Blijdorp
Drie lagen giraffe in Blijdorp
Fotowandeling basiscursus
Eén van de foto’s genomen tijdens de afrondende fotowandeling van de basiscursus fotografie die Jasper en ik samen gedaan hebben

Alleen maar voordelen? Niet helemaal… fotograferen is namelijk slecht voor je gezondheid! Want o.a. doordat ik de camera heb opgepakt, ben ik minder gaan fietsen… en dat is niet best voor mijn conditie (en gewicht…). En daarmee ook slecht voor de content van ErikFietst.com want daar gebeurt niet zo heel veel de laatste tijd…

En, zoals met veel van mijn hobbies, steek ik véél teveel tijd in het foto gebeuren waardoor andere dingen blijven liggen. 2022 zal dus mede in het teken staan van het vinden van een betere balans hierin!

Tijdens fotocursus in Alblasserdam

Vooruit kijken Wat zal 2022 me brengen op fotografie gebied? Zoals ik al schreef in mijn “photo a day” evaluatie, ga ik wat minderen met mijn LEGO fotografie. Niet meer dagelijks één (of twee!) LEGO foto’s met als gevolg dat de kwaliteit daarvan omlaag gaat maar bijvoorbeeld iedere week één of twee goede exemplaren.

Twee interesses gecombineerd 😊

Daarnaast wil ik me echt verder ontwikkelen in portretfotografie (misschien zelfs ook in een studio, al zal ik daar dan eerst wel drastisch voor moeten opruimen…) want dat vind ik erg leuk. Ik heb een aantal gegadigden in de wacht staan dus dat zou moeten lukken!

Wat een prachtig gebouw is dat toch, het raadhuis van Hilversum

En ook met architectuur foto’s wil ik stappen zetten. Genoeg te doen dus!!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s